Родина на Бугенвилията (Bougainvillea) е Южна Америка. Разпространена е от

...
 Родина на Бугенвилията (Bougainvillea) е Южна Америка. Разпространена е от
Коментари Харесай

Наричат красивата бугенвилия хартиено цвете

 Родина  на Бугенвилията (Bougainvillea) е Южна Америка. Разпространена е от Бразилия на запад до Перу на юг до Аржентина. Различни ботаници са описали към 18 типа в рода. Те могат да бъдат трънливи дървета, шубраци, лиани, постоянно зелени или листопадни, достигащи на височина от един до дванадесет метра. Трънчетата са покрити с черна восъчна субстанция. Те са вечнозелени във влажните, и листопадни в районите със изсъхнал сезон. Листата са елементарни, ненарязани, овално заострени, от 4-13 см. дълги и от 2-4 см. необятни.

 Същинския цвят на растението е дребен и бял, като всяка китка от 3 цветчета е обкъжена от три или шест прицветника (бракти) с ярки цветове – розов, цикламен, лилав, наследник, червен, оранжев, жълт и бял. Понякога я назовават „ Хартиено цвете “ поради тънките бракти, наподобяващи на хартиени. Бугенвилията не е капризно цвете, като в това време подарява балкона или градината ви с водопад от ярки цветове.

 Бугенвилията е пъстър шубрак, който може да бъде отглеждан вкъщи през зимата или на балкона през лятото, като доближава до височина 50 до 100 см. Ако имате градина, то бугенвилията е идеалното допълнение към нея. Има способността да се увива и пораства сходно на бръшлян по огради и арки. Ето за какво я засадете наоколо до постройка или ограда. Обикновено бугенвилията цъфти от април до септември. А с цел да се случи това би трябвало да осигурите на растението задоволително мокрота, топлота и светлина. Когато цъфне, може да намалите влажността.

 Бугенвилията не обича студа, ето за какво, в случай че я отглеждате като стайно растение, я изкарайте на балкона чак когато се стопли задоволително. През летния сезон е за предпочитане бугенвилията да бъде навън, проветриво и слънчево място, с цел да цъфти. Бугенвилията е растение, което се усеща отлично на огромни горещини, тъй че южни и западни изложби са идеални за нея. Бугенвилията би трябвало да се полива умерено, като растението устоя и на краткотрайни засушавания. Торете постоянно, с цел да цъфти. А след цъфтежа, може да подрежете клоните й, с цел да оформите короната на растението. Зимата поливайте цветето по-рядко, когато почвата е съвсем суха.

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР